Україну не запросили на переговори рф і Туреччини щодо експорту зерна Чорним морем — Зеленський

Українську сторону не запросили на зустріч в Анкарі 8 червня, де говоритимуть про розблокування Чорного моря та експорт зерна. Зокрема, там буде присутній міністр закордонних справ рф лавров.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час розмови з журналістами, повідомляє «Інтерфакс».

«Мене не запрошували. Міністра закордонних справ на сьогодні не запрошували», — сказав Зеленський.

Також він зазначив, що з президентом Туреччини Ердоганом він обговорював посередництво Анкари у розблокуванні українських портів.

«Для нас важливим є те, що ми готові випускати зерно… Для нас (важливо — Прим. ред.), щоб був безпечний коридор із кораблів — щоб той чи інший флот тієї чи іншої держави забезпечив нам вивезення цього зерна. Ось і все. І тут ми говорили і з Британією, і з Туреччиною, Туреччина зараз знаходить формат, як нам надати гарантії. Я думаю, через це вони зустрічаються з росіянами, щоб Росія дала Туреччині гарантії, що з їхніми кораблями нічого не станеться. Я так вважаю. Але, тим не менше, деталі їхньої зустрічі мені невідомі поки що», — розповів Зеленський.

За його словами, прийнятними для України гарантіями для розмінування портів є зброя, яку зможуть розташувати в регіоні.

«Ми працюємо над цим і отримаємо протикорабельні системи. Це не погрози. Це будуть найкращі гарантії», — резюмував президент України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський розповів, скільки захисників з «Азовсталі» перебувають у російському полоні