«Укравтодор» хоче «заспокоювати» водіїв на дорогах за єдиним стандартом
Фото: logist.today

«Укравтодор» розробив стандарт, у якому прописані заходи та засоби заспокоєння дорожнього руху. Він набуде чинності 1 листопада цього року.

До засобів, якими пропонується «заспокоювати» водіїв, належать острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги. Такі засоби ще й рівномірно розподілятимуть транспортні потоки, кажуть українські шляховики.

Також в «Укравтодорі» зауважують, що дотепер на дорогах рух «заспокоювали» тільки за допомогою «лежачого поліцейського», а всі інші засоби інженери використовували «лише на свій власний страх та ризик». Тепер же чокери, острівці безпеки, бордюрні розширення та розділювальні смуги проєктуватимуться під час ремонту або модернізації нинішніх доріг та вулиць. Або ж під час прокладання нових.

Завдяки таким засобам, кажуть шляховики, водії підтримуватимуть постійну безпечну швидкість, а не змінюватимуть її щоразу, розганяючись та гальмуючи.

Днями під час робочої поїздки до Рівненської області президент Володимир Зеленський наголошував, що наступного року у межах програми «Велике будівництво» по всій країні планують побудувати в півтора рази більше кілометрів автошляхів, ніж цьогоріч.

А тим часом Chas News розбирався в сумнівних закупівлях «Укравтодору» на суму 10,5 млн гривень. Радимо подивитися наше розслідування про те, як сімейний підряд у Держагентстві автодоріг України заробляє на ремонті доріг мільйони гривень.