Укренерго оголосило надзвичайну ситуацію для учасників ринку електроенергії (оновлено)

16 грудня внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку РФ по енергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об’єднаної енергосистеми країни. 

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Зазначається, що відповідно до Кодексу системи передачі, втрата понад 50% споживання ОЕС України визначає настання режиму системної аварії.

«При цьому, відповідно до Правил ринку (Розділ 9 пп. 9.1.2), повідомляємо про настання надзвичайної ситуації, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16.12.2022 року», — йдеться у заяві.

ОНОВЛЕНО

В Укренерго уточнили, що режим надзвичайної ситуації введено тільки для учасників ринку електроенергії, відповідно до вимог «Правил ринку електроенергії». Він стосується виключно ринкових операцій.

Водночас в компанії зазначили, що відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.

Найбільших уражень внаслідок ракетної атаки зазнали північний, південний, і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

«Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею», — розповіли в Укренерго.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В усій Україні вводять екстрені аварійні відключення електроенергії