«Укренерго» скасувало тендер на закупівлю кондиціонерів через критику
Unsplash

Компанія «Укренерго» скасує тендер на закупівлю кондиціонерів задля «уникнення маніпуляцій».

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

3 червня «Укренерго» у Prozorro оголосило тендер на закупівлю кондиціонерів для потреб апарату управлінняна понад 629 млн грн. У соцмережах та медіа це розкритикували, оскільки компанія останнім часомповідомляла про суттєве збільшення дефіциту в енергосистемі через спеку та використання кондиціонерів.

У компанії пояснили, що тендер почали готувати ще на початку 2024 року, коли дефіциту в енергосистемі не було. Планували замінити старі спліт-систем, яким 16 та 13 років.

Метою закупівлі було — забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу, що вказано в тендерній документації.

«Ми все купуємо у суворій відповідності до закону та правил прозорості, тому підготовка процедур займає певний час. Оголошення цього тендеру, на жаль, збіглося з вимушеними обмеженнями енергопостачання внаслідок російських обстрілів»,  — зазначили в «Укренерго».

Тепер тендер скасують, а наявні системи кондиціонування будуть ремонтувати. Тендерна процедура відновиться тоді, коли будуть скасовані всі відключення.

«Ми також переглянемо всі наші актуальні закупівлі охолоджуючих пристроїв. В наших офісах спекотно, як і в кожному іншому офісі в Україні. Сьогодні також внутрішні комунікації ще раз нагадають нашим співробітникам, які працюють в офісних приміщеннях, як правильно переносити спеку і, що в компанії зараз немає дрес-коду», — додали у компанії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Графіки відключення електроенергії в Україні 6 червня: коли не буде світла