«Укрнафта» заявила про блокування центрального офісу озброєними людьми

Нафтовидобувна компанія «Укрнафта» заявила, що центральний офіс підприємства  заблокували озброєні люди.

Про це повідомили на сторінці компанії у Facebook.

Зазначають, що працівників не допускають до робочих місць.

«Починаючи з 20.00 08.11.2022 роботу центрального офісу ПАТ «Укрнафта» було заблоковано озброєними людьми. Сьогодні вранці співробітники та керівники компанії не були допущені на робочі місця. На підприємстві стурбовані ситуацією, що склалася», — йдеться в повідомленні.

У компанії додають, що представники акціонерів «Нафтогаз» та Міноборони не надали документів про діяльність компанії в новому форматі. Також у пресслужбі зазначили, що рішення суду, що санкціонує проведення силових дій також відсутнє.

Водночас у СБУ заявили, що правоохоронці «здійснюють превентивні заходи, аби не допустити дестабілізації роботи одного з найбільших нафтопереробних заводів України та забезпечити його передачу до держвласності у робочому стані».

Разом зі співробітниками СБУ до будівлі «Укранафти» прибули працівники Бюро економічної безпеки. Вони перевіряють інформацію про ухилення менеджментом компанії від сплати обов’язкового акцизного збору за 2022 рік. Також перевіряють інформацію про порушення для збільшення прибутку під час виготовлення пального.

Нагадаємо, «Укрнафта» та інші українські підприємства перейдуть у державну власність шляхом примусового відчуження. Таким чином Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку дозволила списання акцій вказаних підприємств з рахунків приватних осіб, у власність держави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Президент «Мотор Січі» Богуслаєв у 2000 році отримав російський паспорт — ЗМІ (фото)