«Укрпошта» вирішила купити банк — оголосила тендер

 ПАТ «Укрпошта» оголосило тендер на оцінку придбання банку під «Укрпошта Банк».

Про це Ігор Смілянський, генеральний директор компанії, повідомив у Facebook.

За його словами, до цього рішення поштовий оператор йшов чотири роки і зараз нарешті починається процес придбання банку.

«Ми оголошуємо тендер на оцінювача, який зможе нам допомогти у цій серйозній справі. Ну щоб потім не сказали, що заплатили дорого за щось не те», —  написав Смілянський.

Головною умовою є те, що банк повинен бути невеликим, без відділень або з малою їх кількістю, а також без проблемних активів.

Наразі «Укрпошта» розглядає до трьох потенційних банків для купівлі. З ними компанія незабаром почне переговори.

У коментарях до посту Ігор Смілянський зазначив, що назву «Укрпошта Банк» запатентували. Рішення придбати банк замість відкриття з нуля стало компромісом. У компанії зазначають, що банки у поштових операторів є в Японії, Австрії, Швейцарії, Франції, Італії, Німеччини, Польщі.

У травні 2020 року Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт, який передбачає, що національний поштовий оператор зможе надавати населенню послуги як повноцінний банк. Ініціаторами закону виступили Ольга-Василевська Смаглюк і Олександр Ковальчук з фракції «Слуга народу« і Ярослав Железняк з «Голосу».

Зараз у «Укрпошти» є 11 тис. відділень по країні.

Бджоли, які загинули через недбалість «Укрпошти», «воскресли» (відео)