«Укрпошта» закупила пересувних відділень на 1,3 млрд грн
Владислав Криклій

Національний поштовий оператор «Укрпошта» та компанія VIDI домовились про закупівлю 1860 автомобілів Сitroen Berlingo L2 Worker для пересувних поштових відділень на суму 1,3 млрд грн. Угоду підписали у четвер, 25 березня.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури, угода стала можливою завдяки кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на €33 млн (1,08 млрд грн). До кінця цього року нові авто курсуватимуть країною у рамках проєкту «Пересувні відділення» у складі 2500 мобільних поштових відділень.

«Більшого за обсягом контракту на автомобільному ринку України ще ніхто не пропонував і не отримував», – заявив Віталій Джуринський, голова Наглядової ради VIDI.

Вперше в історії «Укрпошта» проводила закупівлю за стандартами ЄБРР. Результати тендеру на найбільшу цьогорічну закупку автомобілів оприлюднили 18 лютого на міжнародному майданчику банку. Переможцем стала компанія VIDI, яка запропонувала найкращу ціну та умови обслуговування. Вартість повноцінного дообладнаного пересувного відділення склала 679,4 тис. грн. У ціну включені вартість матеріалів, робіт, додаткового обладнання, брендування, гарантія на 5 років, ремонт і технічне обслуговування кожного автомобіля протягом 150 тис. км за принципом «full-service».

Мета проєкту «Пересувні відділення» — покращити якість надання поштових, логістичних і фінансових послуг у селах з населенням до 1,2 тис. осіб. Пересувне відділення — повноцінне поштове відділення, яке приїжджає до домівки користувача з усіма послугами, що надає пошта, продуктами, а у період пандемії коронавірусу — ще й ліками.

Пенсійний фонд оштрафував «Укрпошту» за завчасну виплату пенсій