«Укрпошта» заявила про готовність відкрити відділення у російській Суджі

«Укрпошта» готова відкрити відділення в зайнятому ЗСУ населеному пункті Суджа на території рф, якщо отримає вказівки штабу з роботи на звільнених територіях при Кабміні.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

«Укрпошта» готова відкриватися в Суджі за двох ключових умов: перша — це достатній рівень умов безпеки, зокрема, для наших співробітників і людей на територіях. Йдеться не про гарантування 100% безпеки, адже і в Україні це сьогодні неможливо, а про прийнятний рівень ризику. Друга — ухвалення відповідного рішення та джерел фінансування», — цитує пресслужба АТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського.

Джерелами фінансування пенсій або гуманітарної/соціальної допомоги на території Курської або Бєлгородської областей можуть бути заморожені кошти російської федерації, зазначено в тексті.

«Це ж стосується доставки посилок нашим хлопцям і дівчатам у ЗСУ. У цьому випадку ми відкриваємо і доставляємо, або доставляємо пересувними відділеннями. Можливо, буде потрібен новий тип пересувного відділення — щось на кшталт машини «Козак», — висловили припущення у пресслужбі компанії.

Дозвіл на відкриття відділень «Укрпошти» на російській території може ухвалити штаб із роботи на звільнених територіях при Кабінеті Міністрів.

«Зазвичай Кабінет Міністрів України створює штаб із роботи на звільнених територіях. Штаб опрацьовує рішення, які виносяться на КМУ або Верховну Раду України (за прикладом Харківщини та Херсонщини у 2023 році). Тому, всі механізми вже відпрацьовані, і, щойно буде відповідне рішення, ми можемо його застосувати», — повідомили в «Укрпошті».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ просунулися в Курській області та взяли в полон понад 100 російських військових