«Укртелеком» зазнав масованої кібератаки, що зачепила 70% клієнтів

Ввечері 28 березня була здійснена потужна атака на ІТ-інфраструктуру телекомунікаційного провайдера «Укртелеком».

Про це повідомив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь. Задля збереження можливості надавати послуги зв’язку ЗСУ та збереження мережевої інфраструктури компанія відключила більшість приватних та бізнес-клієнтів.

На ранок 29 березня атаку було успішно відбито і «Укртелеком» почав відновлювати працездатність своїх сервісів та підключення для більшості клієнтів. 

Українські ресурси зазнали великої кількості кібератак в січні та лютому. Найбільш помітною стала атака 14 січня, в результаті якої не працювала велика кількість державних сайтів, серед них і портал «Дія». Уже в лютому були зафіксовані спроби зламу сайту Міноборони та «Дії».

А згодом на хакерських форумах з’явилось оголошення про продаж персональних даних, отриманих буцім-то в результаті зламу «Дії». З початком війни основні зусилля хакерів були спрямовані на розсилки фішингових листів, які почалися з перших днів вторгнення. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Через кібеатаку в «Росавіації» пошкоджено всю цифрову інформацію