«Укрзалізниця» не підвищуватиме тарифи, щоб не втратити вантажопотік — Жмак
УНІАН

«Укрзалізниця» хоче підвищити вантажопотік, щоб збільшити доходи компанії. Саме тому «УЗ» не змінюватиме тарифи на вантажоперевезення.

Про це голова компанії Володимир Жмак розповів в ефірі «Україна 24».

За його словами, для підвищення прибутковості «УЗ» необхідно нарощувати вантажопотік. Жмак підкреслив, що це неможливо зробити, якщо тільки підвищувати тарифи на перевезення.

«Ми зараз, з самого першого дня моєї роботи в «УЗ», організували клуб вантажовідправників, з якими щомісяця збираємося і пояснюємо наші подальші дії, для того, щоб ми були передбачуваними і зрозумілими для наших партнерів. Таким чином, завдяки цьому контакту ми і веземо більше і отримуємо більше доходу», — наголосив він.  

На його думку, «УЗ» необхідно припинити субсидувати збиткові пасажирські перевезення за рахунок прибуткових вантажних, а також позбутися непрофільних активів.

«Говорити про те, що вантажні перевезення повинні субсидіювати пасажирські, неправильно. Також дуже велика кількість об'єктів непрофільних гуманітарних у нас на балансі — лікарні, санаторії, табори, дитячі залізні дороги. Все це утримується завдяки вантажоперевезенням», — резюмував Жмак.

Chas News повідомляв, що «Укрзалізниця» хоче відновити сполучення з прилеглими до Криму територіями. 

Голова «Укрзалізниці» розповів, скільки він заробляє