Укрзалізниця вирішила закупити 44 пасажирських вагони за майже 2 млрд гривень

Укрзалізниця оголошує новий тендер на купівлю 44 пасажирських вагонів за 1 млрд 951 млн грн. Поставити їх мають до кінця 2025 року. Про це повідомляє пресслужба компанії.

З нових вагонів сформують три поїзди класу «Нічний експрес». Кожен з них матиме 6-7 купейних (загалом 20), три плацкартних (загалом 9), три 3 СВ (загалом 9) та по одному вагону, призначеному для перевезення пасажирів з інвалідністю (загалом 3).

В Укразалізниці наголосили, що нові плацкартні вагони будуть закуплені вперше з 2008 року.

Вагони будуть обладнані вакуумними туалетами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, електронними табло та кавоварками.

Вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для комфортної посадки пасажирів на кріслі колісному.

Крім того, двері пасажирських купе у купейних вагонах та вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів. Передбачено також систему відеоспостереження.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Укрзалізниця» анонсувала запуск нового потяга до Варшави восени