«Укрзалізниця» виступила проти обмежень на пасажирські перевезення під час карантину
mtu.gov.ua

«Укрзалізниця» виступила проти обмежень під час карантину.  У разі скасування рейсів 70% витрат ляжуть на неї як на перевізника.

Обмеження роботи залізничного пасажирського транспорту в період карантину недоцільне і з точки зору захисту здоров’я, і економічно. Про це в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» заявив керівник філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.

Однак компанія наголошує, що дотримуватиметься всіх рішень Кабміну.

«З точки зору захисту громадського здоров’я та з точки зору економіки ми не бачимо в цьому (скасуванні рейсів) сенсу. Ми максимально дбаємо про безпеку своїх пасажирів і співробітників за рахунок дотримання масочного режиму», — повідомив Перцовський.

Чиновник заявив, що компанія буде відстоювати на всіх доступних їй майданчиках свою точку зору про недоцільність обмежень.

«З нашого боку навіть в поїзди приміського сполучення були спрямовані провідники, які контролюють дотримання масочного режиму, на вокзалах здійснюється температурний скринінг», — зазначив представник «Укрзалізниці».

Він також підкреслив, що в порівнянні з альтернативою — безконтрольними маршрутками — залізничний  транспорт є найбільш контрольованим.

За словами Перцовського, тільки у сфері пасажирських перевезень дальнього сполучення працює близько 25 тис. співробітників компанії. А в разі скасування рейсів 70% витрат ляжуть «на плечі» перевізника.

«Але я хочу підкреслити, що «Укрзалізниця» — повністю законослухняна компанія, і ми будемо дотримуватися всі відповідні рішення уряду і регіональних епідкомісій», — заявив він.

Перед тим через зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збільшила кількість населених пунктів в «червоній» зоні. 

З понеділка, 19 жовтня, «Укрзалізниця» закрила продаж квитків на дев’яти станціях через потрапляння частини українських регіонів в «червону» зону карантину. А саме — на станціях Івано-Франківськ, Дубно, Здолбунів, Тернопіль, Хмельницький, Славута-1, Волочиськ, Дунаївці, ім.Т. Шевченка.

Це пов'язано з тим, що з 19 жовтня в Україні діє новий розподіл на епідеміологічні зони. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив в Telegram міністр Кабміну Олег Немчінов. Так само – повний список розподілу областей.

8 облцентрів — Харків, Івано-Франківськ, Суми, Тернопіль, Чернігів та Чернівці – у червоній зоні, Київ залишається в помаранчевій.

Як ми повідомляли раніше, 13 жовтня Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови уряду №641 про встановлення карантину в Україні. Уряд запропонував достроково відправити школярів на канікули, а студентів — на дистанційне навчання.

Також раніше ми писали, що карантин в Україні продовжиться до кінця 2020 року.

 

Чи вилікує українську економіку створення вакцини від коронавірусу?