«Укрзалізниця» з 1 листопада знизить вартість квитків для першого класу поїздів «Інтерсіті+»

З 1 листопада вартість квитків знизиться для першого класу поїздів «Інтерсіті». В Укрзалізниці не планують підвищувати ціни до 2021 року

АТ «Укрзалізниця» з 1 листопада 2020 року на 15% знизить вартість квитків в першому класі швидкісних поїздів «Інтерсіті+». Про це заявив директор філії УЗ «Пасажирська компанія» Олександр Перцовський, повідомляє Liga.net.

За його словами, компанія з 1 листопада приблизно на 15% знизить вартість квитків на місця в вагонах першого класу швидкісних поїздів класу «Інтерсіті», «щоб не перевозити повітря». Він додав, що поїзди «Інтерсіті» — єдиний сегмент, який регулює сама «Укрзалізниця».

Відповідаючи на питання про те, чи вплинуть інвестиції «Укрзалізниці» на ціну квитків, чиновник заявив, що в цьому році підвищення цін на квитки не планується. Однак у другому кварталі 2021 році можлива поетапна індексація.

«Ми хочемо, щоб якщо змінювалася вартість квитків, паралельно змінювався і сервіс», — сказав Перцовський.

Останній раз вартість квитків УЗ підвищували в 2014 році. Підвищення цін відбувалися тоді в липні і жовтні, вартість квитків УЗ зросла на 21% до грудня 2014 року.

У листопаді 2016 року акціонерне товариство запропонувало підвищити вартість квитків на потяги ще на 19,4% в 2017 році.

У березні 2020 року Міністерство інфраструктури планувало щомісячне підвищення вартості залізничних квитків на 2%. До грудня річне підвищення вартості квитків мало становити 22%. В результаті постанову про підвищення цін на квитки Мінінфраструктури не затвердило.

 

«Укрзалізниця» виступила проти обмежень на пасажирські перевезення під час карантину