«Укрзалізниця» запустила зі Львова до Карпат «Буковельський експрес» (відео)
Укрзалізниця

За маршрутом Львів — Ясіня — Львів запустили «Буковельський експрес». Це четвертий обіцяний маршрут, який обслуговуватиме сучасний дизель-поїзд від вітчизняного виробника. 

Новим потягом пасажири зможуть менш ніж за п’ять годин доїхати до станції Татарів (Буковель). Звідти автобусними шатлами за 20 хвилин можна дістатися до ГК «Буковель», повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

Також цим маршрутом буде зручно діставатися до найвідомішого водоспаду Пробій та Скель Довбуша, які знаходяться в Яремче; найдовшого села в Україні — Микуличин; до віадука у Ворохті, який збудовано у 1895 році, за часів Австро-Угорщини, та селища Ясіня Закарпатської області, звідки можна дістатися до мальовничої вершини гори Драгобрат — найвищого гірськолижного курорту Українських Карпат. 

 
Буковельський експрес

🎊Запускаємо «Буковельський експрес»! Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia запустила «Буковельський експрес» за маршрутом Львів — Ясіня — Львів. 💬«Ще восени ми дали обіцянку українцям та Президенту до кінця року придбати та запустити 4 дизель-поїзди, і ми її виконали. Впродовж листопада-грудня цього року нам вдалося придбати та запустити вже третій сучасний дизель-поїзд. Ще один було випущено на маршрут у травні цього року. Ці експреси дали старт оновленню парку поїздів для регіональних перевезень, яке не проводилося багато років. Сьогоднішній експрес стане зручним для тих, хто мандрує зі Львова та Івано-Франківська до курортів Українських Карпат», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін. 🚆Поїзд курсуватиме щодня з 25 грудня до 16 січня, крім 1 та 4 січня, потім — по п’ятницях, суботах та неділях. Детальніше за посиланням👇 https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/572794/ #Укрзалізниця #УЗ #буковельський #експрес #поїзди #Львів #Ясіня #МандруйЗалізницею

Posted by Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia on Saturday, December 25, 2021

«Буковельський експрес» рушатиме зі Львова о 06:40 та прибуватиме на станцію Ясіня о 12:25. Зупинки будуть в Яремче, Микуличині, Татареві, Ворохті тощо.

В період 25 грудня-16 січня потяг їздитиме щодня. Після цього курсуватиме по п’ятницях, суботах та неділях.

Раніше Chas News писав, що «Укрзалізниця» запустила найдовший в країні пасажирський залізничний маршрут з Маріуполя до Рахова.

«Дунайський експрес»: розповідаємо про новий потяг «Укрзалізниці»