Укзалізниця радить купувати квитки у касах: онлайн-сервіси постійно атакують хакери

Укрзалізниця у зв'язку з постійними кібератаками на свої онлайн-сервіси радить купувати квитки на поїзди у касах.

«У системі онлайн-продажів Укрзалізниці вже третій день періодично стаються збої. Чому? Ви прекрасно розумієте, що ми – мішень для кібератак мишебратьєв. І не тільки сервери УЗ, але й найбільші провайдери мобільного зв'язку, телефонії та інтернету», — повідомляє пресслужба компанії..

В компанії зазначили, що успішно відбивають атаки — дані на серверах цілі, а поїзди продовжують рух.

«Але ми були змушені «закрити» принаймні на сьогодні наш booking для трафіку з-поза меж України. Також страждає гаряча лінія та онлайн-підтримка, але удар тримає. Ну і нерви наших пасажирів, за що просимо вибачення», — розповіли в Укрзалізниці.

У зв'язку з цим компанія радить при купівлі квитків користуватися перевіреним часом варіантом — касами.

«У касі – ризик 0. Ми вивели на роботу максимум касирів, щоб дещо спростити задачу пасажирам, але водночас куди більше віримо в діджитал, а відтак наполегливо тримаємо кібероборону й дописуємо застосунок», — зазначили в Укразалізниці.

При цьому квитки можна і надалі купувати через сайт та чат-боти. Однак якщо платіж зависне, повернення грошей прийдеться чекати 3-10 днів у залежності від банку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Федоров розповів, скільки українців користуються інтернетом Starlink