Уламки китайської ракети впали в Індійський океан
Getty Images

Влада Китаю повідомила, що уламки китайської ракети, яка мчала до Землі, впали в Індійський океан.

Про це повідомляє BBC.

Основна частина ракети була знищена під час входу в атмосферую. проте її частини приземлилися на захід від Мальдівів, у місці з координатами 72,47 ° східної довготи та 2,65 ° північної широти.

Космічне командування США підтвердило, що «китайська Long March-5b увійшла над Аравійським півостровом».

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Китай недбало допустив падіння ракети з орбіти, оскільки її уламки могли потрапити у населений район.

У космос успішно запустили ракету із секретним вантажем Пентагону (відео)

Однак космічні експерти передбачали, що ймовірність того, що від уламка ракети постраждають люди, дуже малі. Вони пояснюють, що велика частина поверхні Землі покрита океаном, а величезні суші не заселені.

Основний сегмент космічного корабля Long March-5b використали для запуску першого модуля нової космічної станції Китаю минулого місяця. Ракетоносій масою 18 т став одним із найбільших об'єктів, що здійснив неконтрольоване повернення в атмосферу протягом останніх десятиліть.

Минулого тижня США заявили, що спостерігають за шляхом об'єкта, але не планують його збивати. Експерти передбачали, що більша частина транспортного засобу згорить під час останнього занурення в атмосферу.

Італійська компанія купить у підприємств України 10 двигунів для ракети-носія Vega