Умовний термін не звільняє ухилянтів від мобілізації — Нацполіція

Військовозобов’язані, які отримали умовні терміни покарання, надалі підлягають мобілізації в Україні.

Про це у інтерв’ю «Цензор.НЕТ» заявив заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

«Вони і надалі підлягають мобілізації. Умовний термін більше про те, що якщо людина вчинить повторно те саме, то тоді вже буде реальний строк», — сказав він.

На його думку, під час винесення такого рішення, суд керується тим, що ухилянт — це потенційний військовий. Таке рішення дозволяє їм мати можливість служити у майбутньому.

Також заступник голови Нацполіції розповів, досудове розслідування або наявність підозри не є приводом для ухилення від військової служби, якщо це не обмежує людину у пересуванні.

«Тут треба дивитись на те, який запобіжний захід обраний під час розслідування, чи не буде він обмежувати людину в пересуванні. У нас є випадок, коли ми встановили за запитом наших міжнародних колег осіб, відносно яких ведуться слідчі дії в одній з країн Балтії», — розповів Цуцкірідзе.

Так, декілька років тому там було здійснено викрадення людини з вбивством, фігуранти цієї справи є українці.

«Так от один з них, як встановлено, знаходиться на передовій. Він дав показання і підтвердив, що до цього злочину причетні ще дві особи, які віддали життя, воюючи за нашу країну. Коли він нам відверто підтвердив наші напрацювання, ми йому вручили підозру, а запобіжний захід не обирали», — каже заступник голови Нацполіції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Законопроєкт про мобілізацію: Арахамія розповів, які норми змінять до другого читання