Унаслідок землетрусу у Туреччині та Сирії загинули майже 8 тис. людей

Кількість жертв у Туреччині та Сирії через землетруси зросла до 7926 людей.

Про це повідомляє  Al Jazeera.

Зо останніми даними, у Туреччині підтвердили загинули щонайменше 5894 осіб, ще 34810 — поранені. У країні внаслідок катастрофи обвалилося 5775 будівель.

У Сирії, за даними видання, загинули щонайменше 2032 людей.

Пошук людей під завалами продовжується.

Тим часом ВООЗ попереджає, що число жертв може різко зрости до 20 тис., а катастрофа може торкнутися понад 23 млн людей.

Компанія Maxar Technologies показала супутникові знімки наслідків трагедії у Туреччині. Фото за жовтень 2022 року порівняли з кадрами 7 лютого 2023 року. На фото видно зруйновані від землетрусу будівлі неподалік епіцентру підземних поштовхів.

Нагадаємо, серія потужних землетрусів розпочалася у Туреччині уночі 6 лютого, зачепило і сусідню Сирію. За словами президента Ердогана, свою допомогу в ліквідації наслідків стихійного лиха вже запропонували 45 країн.ʼ

Українське МЗС повідомляло про ймовірність загибелі двох українців. Втім, посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що за перевіреною інформацією, двох громадян України, які вважалися загиблими у турецькому місті Хатай, було врятовано з під руїн будинку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Туреччині стався ще один потужний землетрус (відео)