Уночі Сили ППО збили п'ять ракет і 48 із 53 випущених дронів

В ніч на 7 червня сили протиповітряної оборони збили всі 5 крилатих ракет, а також 48 із 53 «шахедів», якими російські окупанти атакували Україну.

Про це повідомив Микола Олещук, командувач Повітряних сил ЗСУ.

Він зазначив, що росіяни завдали удару по об’єктах критичної інфраструктури України зі стратегічної авіації.

Окупанти випустили 5 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з бомбардувальників у Саратовській області та 53 «шахеди» з районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ (рф) та мис Чауда (Крим).

В результаті силам ППО вдалося збити 48 ударних дронів та 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 — у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях.

Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних сил.

Очільник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що внаслідок нічної атаки росіян сталася пожежа на одному з промислових обʼєктів на Київщині. Ліквідація наслідків пожежі триває, минулося без постраждалих.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни вдарили ракетою по цивільній інфраструктурі на Одещині