УПЦ МП не збирається покидати Києво-Печерську лавру та хоче судитися

Священники Української православної церкви Московського патріархату не хочуть покидати Києво-Печерську лавру. Вони вимагають суду.

Про це заявив керівник інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Климент, пише LIGA.net.

«У нас немає жодної юридичної підстави зараз залишати монастир. Жодного документа, який би зобовʼязував нас сьогодні залишити монастир не існує. Є документи, які говорять, що начебто 29 числа має закінчуватися договір, але не написано, що він закінчується 29 числа», — сказав він.

За його словами, це питання має вирішуватися у суді, але заповідник до суду не подавав. Тому комісія з опису речей у Лаврі нібито не зможе працювати, тому що «немає судового рішення».

На запитання, чи збираються представники УПЦ МП не пускати комісію на територію Лаври, він відповів: «Вони самі не прийдуть. У них немає повноважень».

Також представники УПЦ МП подали до суду на заповідник. У реєстрі судових рішень за 24 березня є ухвала Господарського суду Києва про самовідвід судді. А саму заяву до суду УПЦ МП подала на заповідник з вимогою визнати недійсним розірвання договору оренди.

Виселення московських ченців з Києво-Печерської лаври: що відомо

Виселяти ченців УПЦ Московського патріархату з Києво-Печерської лаври влада планує у четвер, 30 березня. Про це йдеться у листі, який отримала Українська православна церква від Національного заповідника Києво-Печерська лавра.

У документі повідомляється про розірвання договору оренди та наводиться список приміщень, які священнослужителі УПЦ МП мають звільнити.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Конфлікт навколо Києво-Печерської лаври: історія питання
Зеленський запровадив санкції проти Новинського та настоятеля Києво-Печерської лаври