УПЦ МП заявила, що вторгнення рф сталося через діяльність Порошенка і ПЦУ

В Українській православній церкві Московського патріархату заявляють, що здобуття Томосу Петром Порошенком й заснування української єдиної помісної церкви стали причиною війни росії проти України.

Про це йдеться в офіційній заяві Синоду УПЦ МП.

«Замість єднання народу у прагненні до перемоги та відновлення мирного життя, в країні розпалюється внутрішній, релігійний фронт. Так, групою народних депутатів України, через надумані та свідомо неправдиві звинувачення, були подані на розгляд до Верховної Ради України законопроєкти про заборону діяльності нашої Церкви», — йдеться в заяві.

За їхніми словам, це сталося завдяки «помилковій релігійній політиці часів президентства Петра Олексійовича Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України»/

«Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну», — зазначили в УПЦ МП.

Водночас у Московському патріархаті переконують, що  військова агресія рф є гріховною і закликають «розв’язати конфлікт за допомогою слова, а не зброї».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Євросоюз може ввести санкції проти патріарха Кирила — ЗМІ