Уряд Болгарії відправляють у відставку: прем'єр звинувачує у цьому росію

Після того, як Кирилу Петкову, прем'єр-міністру Болгарії та його уряду винесли вотум недовіри, політик поклав відповідальність на подію на трьох болгарських політиків і посла росії у Софії Елеонору Митрофанову.

Про це пише видання Novinite.

«Те, чого [опозиція] не зрозуміла, то це те, що вони не зможуть завоювати болгарський народ. Я обіцяю, що ми продовжуватимемо боротися за нашу країну. Якось ми побачимо Болгарію, якою керуватимуть не люди в тіні, ми побачимо її без мафії, ми побачимо її як нормальну, успішну європейську країну», — заявив політик.

Кирил Петков прийшов до влади лише пів року тому. Він обіцяв боротися з корупцією та підштовхнув країну до надзвичайно сильної позиції проти росії після вторгнення в Україну.

22 червня парламент Болгарії проголосував за винесення вотуму недовіри коаліційному уряду Пєткова. За це рішення проголосували 123 з 239 депутатів.

Опоненти Петкова звинуватили його у недостатніх зусиллях у боротьбі з інфляцією та активній підтримці Північної Македонії у її прагненні стати кандидатом на вступ до Євросоюзу.

Раніше повідомлялось, що парламент Болгарії дозволив ремонтувати в країні українську військову техніку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія не пропустять літак лаврова до Сербії — ЗМІ