Уряд дозволив демонтувати памʼятники Пушкіну та Щорсу в Києві

10 листопада Кабмін ухвалив рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників Олександру Пушкіну та Миколі Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам.

Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

Так, з реєстру вилучили пам’ятник російському письменнику на проспекті Берестейському, памʼятник Щорсу на бульварі Шевченка, могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку, монітор «Железняков» по вулиці Електриків, пам’ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець» у сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською в Києві.

Також вилучені пам’ятники Пушкіну в Житомирі, Харкові та Одесі, князю Воронцову в Одесі, полководцю Суворову в Ізмаїлі, адміралу Ушакову в Херсоні, «Україна — визволителям» в Ужгороді, Меморіальний комплекс «Борцям революції» в Луганську. 

«Триває звільнення українських міст та української культури від комуністичної, радянської та російсько-імперської нечисті. Місцева влада має остаточно очистити простір від маркерів антиукраїнської політики – демонтувати та перемістити пам’ятники», — виконувач обов’язків міністра культури.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Стипендії в Україні у 2023/2024 навчальному році: скільки отримають студенти