Уряд Гонконгу звільнив Ніколь Кідман від проходження карантину. Місцеві жителі обурені
Getty Images

У Гонконзі спалахнув скандал навколо австралійської акторки Ніколь Кідман. Попри суворі обмеження в країні їй дозволили не відбувати карантин після прибуття.

Про це повідомляє Reuters.

У Гонконзі, який є спеціальної адміністративною територією Китаю, є чинними одні з найсуворіших правил карантину у світі через пандемію коронавірусу.

Багатьом прибулим до Гонконгу доводиться відсиджувати 21 день карантину, навіть, повністю щепленим. Видання пише, що через такі обмеження багато місцевих мешканців майже два роки не мали змоги відвідувати родичів та їздити за кордон.

Це дуже контрастує з тим, що місцева влада зробила виключення для зірки світового кино.

Уряд не назвав прямо ім’я Ніколь Кідман. Лише підтвердив, що виключний дозвіл надали для іноземних кінематографістів «з метою виконання визначеної професійної роботи».

Проте відомо, що Кідман прибула до Гонконгу з Сіднея минулого тижня для зйомок у серіалі «Експати».

Австралія перебуває у гонконзькому списку країн із середнім ступенем ризику. Тому акторка мала б провести 14 діб карантину у готелі. Але її вже помітили у місті під час зйомок та на шопінгу.

«У нас є мешканці Гонконгу, які не можуть повернутися, якщо не мають щеплення (навіть після 2-3 тижневого карантину), але Ніколь Кідман може в’їхати просто так? Це огидно!», — написав у Twitter користувач @WhovianBooknerd.

У Гонконзі заарештували чоловіка, який «освистав» національний гімн Китаю