Уряд Грузії міркує над відкриттям кордонів для українців, які покажуть негативний ПЛР-тест на COVID-19
HolidayMe

Грузія готується пом’якшити коронавірусні правила в’їзду, щоб допускати українських туристів.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на власні джерела.

«Грузинський уряд планує запровадити окремі правила, які дозволять в’їзд також нашим громадянам. Є навіть сподівання, що це станеться вже в березні», — йдеться у огляді видання.

За даними джерел «ЄП», в Грузії розглядають можливості відкриття кордонів і для українців. Між тим у нас вакцинація ще не почалася взагалі. Умовою для вз'їзду до Грузії буде надання негативного ПЛР-тесту на COVID-19.

Вже зараз аеропорт Тбілісі відкрили для громадян кількох найбезпечніших країн ЄС, а також для всіх іноземців, вакцинованих від COVID-19, у тому числі «Спутником V» виробництва РФ.

«Ситуація, за якої Грузія буде пускати росіян, але не пускатиме українців, виглядатиме неправильно», — заявив «ЄвроПравді» співрозмовник, близький до урядових кіл.

Тож якщо в Грузії не буде різкого стрибка захворюваності, грузинський уряд планує розглянути питання допуску українців у березні.

Грузія зберігала кордони закритими весь 2020 рік у боротьбі з пандемією. Для країни, де частка доходів від туризму лише за офіційними даними сягає майже 20% ВВП, ця помилка була болючою, і повторювати її там не планують, кажуть джерела «ЄП».

Криза у галузі туризму триватиме до кінця 2023 року, вважає Мінкульт