Уряд може заборонити бізнесу перевозити автівки між областями у рамках мобілізації: деталі
Unsplash

Кабмін найближчим часом має ухвалити, як працюватиме норма про встановлення на облік транспортних засобів бізнесу у законопроєкті про мобілізацію.

Про це повідомив нардеп він фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За його словами, наразі в документі йдеться, що на військовому обліку повинні стояти всі транспортні засоби бізнесу, в тому числі легкові авто.

«І тоді вийде, що Постановою з 18 травня заборонять юридичним особам переміщати транспортні засоби, які стоять на військовому обліку (а це всі, окрім мотоциклів) не тільки за кордон, але і за межі області реєстрації (крім суміжних областей). Ще раз — всім», — написав він.

Він додав, що рішення наразі не ухвалили і сам документ може змінитися. Однак, якщо його ухвалять у такому вигляді, він може вплинути на роботу бізнесу.

«Служби доставки, перевізники, пошта повинні будуть працювати хіба шляхом перевантаження на межах областей. Імпорт чи експорт тільки на іноземному транспорті… Це ризик, що фактично це зупинить роботу майже дуже багатьох бізнесів в країні. », — пояснив Железняк.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Новий закон про мобілізацію: головні зміни для військовозобов'язаних з 18 травня