Чи зупинять транспорт? Уряд передав місцевій владі право забороняти пасажирські перевезення в «червоній» зоні
УНІАН

22 березня Кабмін передав місцевій владі право забороняти роботу громадського транспорту в регіонах, які перебувають у «червоній» карантинній зоні.

Про це міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів у Telegram.

«Тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно прийматимуть рішення щодо карантинних обмежень на автотранспорті та залізниці у регіонах «червоної» зони. За їхніми рішеннями заборонятимуться регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом»,  написав чиновник.  

Проте місцева влада не може забороняти:

  • транзитні перевезення;
  • перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше п’яти осіб без урахування дітей віком до 14 років;
  • перевезення службовим / орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Нацполіції;
  • перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Тепер забороняти міжобласне автомобільне чи залізничне сполучення і надалі зможе лише держкомісія з ТЕБ та НС.

Раніше Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА, запевнив, що столична влада проти зупинки транспорту в Києві.

«Позиція міста у цьому питанні чітка — громадський транспорт має працювати! Звичайно, з урахуванням карантинних правил та обмежень. Зупинка транспорту призведе до колапсу в місті», — написав Поворозник у Facebook.

Посилений карантин у Києві з 20 березня. Подробиці