Уряд планує скоротити вакантні посади держслужбовців — Мінфін

Проєктом держбюджету на 2024 рік передбачено фінансове забезпечення тільки на фактичну чисельність працівників державних установ. Вакантні посади у штатах органів виконавчої влади та в апаратах судів планують скоротити.

Про це повідомила директор Департаменту видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів Людмила Рожкова на засіданні Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, пише Економічна правда

«Це рішення уряду. Є доручення провести скорочення в державних органах виконавчої влади, але судовій владі теж буде необхідно переглянути штати. Якщо кілька років конкретні вакантні посади в судах не заповнюються, то вони й не потрібні», — розповіла вона.

Вона наголосила, що «фінансувати потрібно фактично працюючих людей». За її словами, відповідно до проєкту держбюджету упродовж 2024 року можуть бути заповнені лише 10% поточних вакансій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада схвалила держбюджет на 2024 рік у першому читанні