Уряд скасував заборону в’їзду в Україну для тих, хто прибуває з Індії
Pixabay

Кабмін виключив зі своєї постанови №1236 пункт, який забороняв перетин кордону України іноземцями або особами без громадянства, які прибули з Індії або перебували на її території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів.

Видання «Українська правда» повідомляє, що звернулося до Держприкордонслужби, де інформацію підтвердили.

Тепер на іноземців, які прибувають з Індії, поширюються стандартні вимоги для в’їзду: наявність полісу страхування, негативний тест на коронавірус або документ, що підтверджує вакцинацію. Самоізоляція для українців, які прибули з Індії, скасовується.

Тим часом «індійський» штам коронавірусу «Дельта» активно поширюється на території Європи та Росії

Уряд Великобританії вже заявив, що понад 90% випадків захворювання в країні спричиняє саме цей збудник. Стрімке зростання захворюваності спостерігається попри 60% вакцинованих від усього населення.

Свою стурбованість через новий штам висловили й у Національній академії наук України (НАН). «Дельта» у півтори рази заразніший, ніж штам «Альфа» та вдвічі частіше призводить до госпіталізації.

За інфомацією робочої групи НАН, чверть усіх випадків коронавірусу в Росії припадає на новий штам. Рівень захворюваності там зріс на 80%, особливо в Москві та Петербурзі.

Chas News писав, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) прогнозує поширення більш заразного «індійського» штаму коронавірусу в Європі.

В Україні зросла кількість людей, які хочуть вакцинуватися і помітно зменшилось число «антивакцинаторів»