Уряд Угорщини відмовився прийняти делегацію сенаторів США, які прибули в Будапешт
Unsplash

Уряд Угорщини відмовився прийняти сенаторів США, які відвідали Будапешт, аби закликати схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО.

Про це пише The Washington Post.

Сенатори оголосили, що подадуть до Конгресу спільну резолюцію, яка «засуджує ймовірний відступ від демократії» в Угорщині та закликає уряд країни ратифікувати заявку Швеції.

«Зі вступом Швеції до НАТО Угорщина і ваш прем'єр-міністр зроблять велику послугу волелюбним народам світу», — заявив сенатор-республіканець Том Тілліс під час пресконференції в посольстві США у Будапешті.

Сенаторка Джин Шахін висловила розчарування, що жоден член угорського уряду не захотів зустрітися з делегацією. Втім, вона зазначила, що «повна надії й оптимізму» щодо ратифікації приєднання Швеції до НАТО, коли угорські посадовці знову зберуться 26 лютого.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі назвав відмову від зустрічі «дивною і тривожною».

Водночас угорський глава МЗС Петер Сіярто заявив, що вітає візит сенаторів, але зауважив, що «не варто намагатися чинити на нас тиск, тому що ми є суверенною країною».

Нагадаємо, Угорщина єдина з країн-членів НАТО не ратифікувала заявку Швеції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Євросоюзі втома від Орбана, а не від України — Туск