Уряд затвердив новий порядок вручення повісток: що зміниться

Кабінет міністрів затвердив нові правила проведення призову військовозобов'язаних громадян, які встановлюють порядок вручення повісток.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів від 17 травня 2024 р. №560.

Так, вручення повісток резервістам та військовозобов’язаним здійснюється цілодобово за адресою місця проживання або адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, роботи, навчання, у громадських місцях, громадських будинках та спорудах, місцях масового скупчення людей, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на пунктах пропуску (блок-постах), пунктах пропуску через державний кордон України.

Підтвердженням того, що чоловік отримав повістку вважається:

  • Вручення повістки особисто й затвердження підписом військовозобов’язаного.
  • Відеозапис вручення повістки, зокрема кадри доведення акта відмови від отримання повістки, а також відеозапис відмови резервіста або військовозобов’язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки.
  • Якщо повістку надіслали поштою, і чоловік фізично відсутній за адресою, вказаній у ТЦК, у поштовому повідомленні буде повідомлено про те, що він був оповіщений.

Повістка вважається врученою:

  • У день отримання поштового відправлення військовозобов’язаним;
  • У день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення
  • день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи.

Відповідна норма набуває чинності сьогодні, 18 травня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Сталося щось дивне»: соцмережі заполонили меми про додаток «Резерв+»