Уряд знову видаватиме «пакунок малюка»
УНІАН

Кабмін ухвалив постанову щодо забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка». Раніше його видачу призупинило рішення Антимонопольного комітету.

Про це стало відомо під час засідання уряду.

Згідно з постановою, «пакунок малюка» видаватимуть в пологовому будинку на кожну народжену дитину; у разі відсутності — в управлінні соціального захисту населення за місцем проживання або перебування отримувача.

Однак грошову компенсацію «бебі-боксу» зможуть отримати батьки дітей, які народилися  із 24.10.2020 по 01.07.2021. І це відбуватиметься тільки у разі неотримання «пакунку» протягом 30 днів з дня народження дитини.

Довідка

У держбюджеті на 2020 рік передбачено видатки в розмірі 1 239 631,9 тис. грн на одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка» для 331 тис. сімей.

Передісторія

30 червня Антимонопольний комітет України скасував процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», йдеться в пояснювальній записці до проєкту постанови.

30 вересня Верховною Рада ухвалила зміни до Закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Законом відновлюється надання батькам одноразової натуральної допомоги.

У 2018 році в Україні почали видавати «пакунок малюка» або бібі-бокс. Він містить памперси, бодіки, шапочки, пелюшки, ковдри та дитячу косметику.