Урядові установи США застосували штучний інтелект для скорочення застарілих нормативних актів

Офіс управління та бюджету Білого дому (OMB) заявив у п'ятницю, що федеральні відомства використовуватимуть штучний інтелект для усунення застарілих та суперечливих вимог на десятках тисяч сторінок державних нормативних актів.

Пілотний проєкт 2019 року використовував алгоритми машинного навчання та обробку природних мов у Департаменті охорони здоров’я та соціальних служб. Як повідомляє Reuters, під час тестового запуску виявлено сотні технічних помилок та застарілих вимог у керівництві агентств, включаючи запити про надання матеріалів факсом.

OMB заявила, що всім федеральним відомствам пропонується оновити правила з використанням ШІ і кілька відомств вже погодились це зробити.

За останні чотири роки кількість сторінок у Кодексі федеральних правил складала приблизно 185000.

Директор ОМВ Білого дому Рассел Вугт заявив, що робота ШІ допоможе агентствам «оновити нормативний кодекс, на який вплинули десятиліття нехтування й відсутності реформ».

Згідно цієї ініціативи, агенції використовуватимуть технологію ШІ та інше програмне забезпечення, «щоб проаналізувати тисячі і тисячі нормативних сторінок, щоб знайти місця, де код можна оновити, узгодити та в цілому очистити від технічних помилок», заявили у Білому домі.

До агентств, що беруть участь у ініціативі, належать Департамент транспорту, Департамент сільського господарства, Департамент праці та Міністерство внутрішніх справ.

Адміністрація загальних служб допоможе установам у пошуку партнерів у галузі технологій та сприятиме укладенню контрактів.

Адміністрація Трампа зробила дерегуляцію ключовим пріоритетом, тоді як її критики кажуть, що адміністрація не забезпечила належних регуляторних гарантій.

 

Штучний інтелект написав матеріал про власні права. The Guardian опублікувала це