У Саудівській Аравії пройдуть переговори щодо мирного плану Зеленського — Єрмак

Офіс президента підтвердив проведення у Саудівській Аравії зустрічі щодо мирного плану президента Володимира Зеленського.

Про це повідомив голова ОП Андрій Єрмак.

За його словами, для реалізації «формули мира» Зеленського українська сторона використовує трифазну структуру. Перша фаза передбачає зустрічі з послами, які присвячені докладному обговоренню кожного з пунктів Формули.

Друга — зустрічі радників із національної безпеки, де шукають оптимальні формулювання та способи реалізації плану. Перша така зустріч відбулася у червні в Копенгагені, а друга має пройти у саудівському місті. Єрмак не уточнив, у якому саме та коли вона відбудеться.

Третім етапом, яка каже Єрмак, має стати установчий глобальний саміт на рівні лідерів держав, який міг би відбутися до кінця року.

Напередодні американська газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що на 5—6 серпня у саудівському місті Джидда заплановані переговори між Заходом, Україною та ключовими країнами, що розвиваються. Участь у них мають взяти посадовці Індонезії, Єгипету, Мексики, Бразилії, Чилі, Замбії та інших країн. Британія, ПАР, Польща та ЄС підтвердили свою участь.

За даними видання, на зустрічі Захід зоче заручитися підтримкою великих країн, багато з яких дотримуються нейтралітету щодо війни росії проти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Восени та взимку ворог спробує повторити терор проти української енергетики — Зеленський