«Усі поставки пройшли успішно»: Буданов розповів, як українські Мі-8 літали в оточений Маріуполь

Українські гелікоптери Мі-8 здійснили сім вильотів до заблокованого Маріуполя. Вони доставляли захисникам міста зброю, боєприпаси, ліки, провіант та підкріплення.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов розповів виданню The War Zone.

За його словами, загалом в таємній операції брали участь 16 гелікоптерів Ми-8. У місіях зазвичай брали участь по два гелікоптери і одного разу — одразу чотири.

Українські пілоти змогли подолати організовану росіянами систему протиповітряної оборони довкола міста та доставити бійцям допомогу. Також вони доставили підкріплення з 72 бійців полку «Азов».

«Усі поставки пройшли успішно», — зазначив Буданов. Проте під час 5-го та 7-го вильотів росіяни збили два Мі-8. Також вони знищили гелікоптер, який вирушив на допомогу збитому екіпажу.

Олексій Громов, заступник Буданова, розповів, що поставки були успішними, поки про них не довідалися росіяни.

«У результаті противник прийняв заходи щодо посилення системи ППО, що ускладнило нам проведення таких дій і призвело до втрат особового складу та гелікоптерів, які евакуювали поранених», — зазначив він.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що загинуло багато пілотів, які доставляли в Маріуполь продукти та ліки і евакуювали поранених.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Буданов розповів, яку зброю потребують ЗСУ для контрнаступу