Усіх власників зброї в Україні перевірять
УНІАН

Глава Нацполіції Ігор Клименко підписав наказ про повне розформування  підрозділів контролю за обігом зброї. Усі начальники територіальних підрозділів поліції отримали накази опечатати архіви дозвільної служби. Про це повідомляють у Нацполіції.

Причиною стала корупційна схема, яку викрили у відомстві. Дозволи на носіння мисливської вогнепальної, гладкоствольної зброї і так званих «травматів» видавали із порушеннями.

«Інколи це відбувалося навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. В нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи», - повідомив Клименко.

Служба внутрішньої безпеки Нацполіції  викрила дев'ять співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Серед них - посадовці Центрального апарату Нацполіції та працівники у  регіонах. Серед замовників корупційної послуги були правоохоронці, депутати і представники влади.

Наразі формують новий підрозділ з іншими працівниками. Він проведе повторну перевірку усіх дозволів на зброю в країні.

Кабмін дозволив реєструвати автомобілі в салонах