Усик добровільно відмовився від титулу абсолютного чемпіона у хевівейті
Facebook / Александр Усик / Usyk

Український боксер Олександр Усик заявив, що «дарує» пояс за версією IBF Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа, які зійдуться у поєдинку 21 вересня. Таким чином, він добровільно відмовився від титулу абсолютного чемпіона у надважкій вазі.

Про це Усик заявив у своєму зверненні в Instagram.

«Усім привіт. Ентоні та Даніель, слухайте, знаю, що пояс IBF важливий для вас. Назвемо це моїм подарунком на 21 вересня. Слава Богу за все! Слава Україні!», — сказав він.

Нагадаємо, 19 травня Олександр Усик переміг Тайсона Фʼюрі і став першим абсолютним чемпіоном у надважкій вазі, який мав усі пояси — WBA, WBO, IBF, IBO та WBC. Бій-реванш пройде 21 грудня 2024 рок в Ер-Ріяді.

Однак після першого поєдинку  IBF заявила, що забере свій пояс в Усика, оскільки обов’язковий захист титулу поясу проти хорвата Філіпа Хрговича вже прострочений, а він не захотів чекати реваншу Усик — Фʼюрі аж до жовтня. 2 червня Хргович поступився британцю Даніелю Дюбуа, тож тепер Дюбуа змагатиметься за титул з ексчемпіоном у надважкій вазі Ентоні Джошуа.

Імовірно, переможець бою-реваншу Усик — Фʼюрі зустрінеться з переможцем пари Дюбуа — Джошуа. Відзначимо, що український боксер  двічі перемагав Джошуа рішенням суддів і нокаутував Дюбуа. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Повний гід по футбольному Євро-2024: календар, всі результати і трансляції