Увесь електро-мототранспорт тепер легальний на дорогах України

Кабмін оновив Класифікацію та Єдині вимоги до конструкції та технічного стану колісних транспортних засобів.

Це значить, що тепер в Україні є нові категорії колісних транспортних засобів L1е – L7е (мототехніка) та поділ на класи категорії М2 та М3 (легкові автомобілі та автобуси).

«На сьогодні у ЄС з’явилася значна кількість транспортних засобів, які належать до нових категорій та підкатегорій та які відсутні у вітчизняному законодавстві, у зв’язку з чим не можуть імпортуватися до України та використовуватися на дорогах загального користування», — повідомляє на сайту Кабміну очільник Мінінфраструктури Владислав Криклій.

Проблемною для уряду стала категорія L, де є значна кількість апаратів із електродвигуном і «підвищеною мобільністю».

Міністр зазначив, що ухвалене урядом рішення відповідає останній версії Женевської угоди і законам Євросоюзу. Так українське законодавство нарешті узгодили із реаліями сьогодення і європейськими стандартами.

Раніше Кабмін дозволив велосипедистам їздити смугою для маршрутних транспортних засобів. А людей, які пересуваються на колісних візках, прирівняли до учасників дорожнього руху, дозволивши рухатися по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках або по краю проїзної частини чи узбіччям.

Bentley планує до 2035 року повністю перейти на виробництво електрокарів