В Афганістані повернули в сім'ю дитину, яку батьки загубили під час евакуації в аеропорту Кабула (фото)
Getty Images

В Афганістані знайшли хлопчика, якого батьки в розпачі передали солдату через стіну аеропорту під час американської евакуації з Афганістану.

Про це повідомляє Reuters.

Двомісячний хлопчик Сохаїл Ахмаді зник безвісти ще 19 серпня.

Його батько передаючи дитину американському солдату був переконаний, що незабаром подолає декілька метрів, які залишилися до входу в аеропорт і забере немовля.

Проте сили «Талібану» відтіснили натовп, і родина Ахмаді разом із ще чотирма дітьми потрапила всередину пізніше, ніж розраховувала.

Тоді дитину знайти не змогли, офіційні особи припустили, що хлопчика вже евакуювали з країни, тож вони зможуть возз’єднатися вже за межами Афганістану.

Після цього родина опинилася на військовій базі в Техасі, декілька місяців подружжя не знало, де їхній син.

Хто врятував хлопчика

У листопаді Reuters опублікувало історію родини та фотографії хлопчика, їх помітили сусіди 29-річного таксиста Хаміда Сафі, який знайшов в аеропорту дитину і забрав додому.

Евакуація з Афганістану

Хамід Сафі запевнив, що намагався знайти батьків хлопчика, а потім вирішив забрати малюка і виховати як свою дитину. Сафі є батьком трьох доньок.

Він дав хлопчикові нове ім'я і познайомив його з іншими членами сім'ї. Фотографії дітей він розмістив на своїй сторінці в Facebook. Його сусіди, побачивши на Reuters статтю про зниклого в аеропорту хлопчика та зв'язалися з журналістами.

Після майже двох місяців переговорів, прохань і затримання «поліцією талібів» Сафі повернув хлопчика дідусеві та іншим родичам.

Тепер вони домагатимуть його возз'єднання зі своїми батьками, братами і сестрами, яких евакуювали в США.

Раніше Chas News повідомляв, що колишній міністр уряду Афганістану переїхав у Німеччину та став велокур’єром.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

«Талібан» вважає своїм головним партнером Китай, а в Білорусі розраховують на співпрацю