Американська компанія State Street заборонила без дозволу наймати на керівні посади білих чоловіків
Pixabay

Начальникам однієї з найбільших у світі інвестиційних компаній State Street знадобиться спеціальний дозвіл для найму білих чоловіків.

Переваги на керівні посади середньої та вищої ланки надаватимуть жінкам та етнічним меншинам, серед яких темношкірі, латиноамериканці та азіати.

Про це пише видання Daily Mail.

Ініціативу реалізовуватимуть у рамках кампанії за різноманітність.

Видання зауважило, що американська State Street збирається за рік потроїти кількість представників темношкірих, азіатських та інших меншин, а також жінок серед топ-менеджерів.

Невиконання цільового показника до 2023 призведе до зниження премій керівників.

«Усі наші лідери мають продемонструвати на своїх щорічних оцінках, що вони зробили для покращення представництва жінок та кількості колег із етнічних меншин», — заявили в компанії.

І додали, що продовжать наймати білих чоловіків, проте рекрутерам необхідно буде довести, чому на цю посаду не підійшли жінка чи представник етнічної меншини.

Очікується, що нова політика призведе до збільшення видатків інвестиційної фірми протягом наступних трьох років. Точні суми не називаються.

Зараз у компанії із майже 200-річною історією працюють майже 40 тис. співробітників. State Street має 30 офісів по всьому світу. Традиційно на керівних посадах працювали лише білі чоловіки.

В Іспанії чоловіки-вчителі одягнули спідниці, щоби боротися з гендерними стереотипами