В Атланті у нападах на спа-салони вбито вісьмох. Чотири жертви — азіатки
Getty Images

У вівторок ввечері 16 березня в Атланті (США) в серії атак на спа-салони вбили вісьмох осіб. Чотири з них — жінки-азіатки. Підозрюваного схопили, але поки що його мотиви незрозумілі. Про всяк випадок в країні посилюють заходи безпеки щодо азійських громад, повідомляє CNN.

Повідомлення про перший інцидент надійшло близько 17:00 за місцевим часом. Поліцейські виявили в спа-салоні п’ятьох людей з вогнепальними пораненнями. Двоє були вже мертвими, ще двоє померли у лікарні. 

Приблизно за годину копів викликали в інший спа-салон, що розташовувався за 48 км від місця першого нападу. Там знайшли трьох вбитих. Коли правоохоронці працювали на місці події, вони отримали ще одне повідомлення — зі спа-салону, що знаходився через дорогу. Там виявили ще одну жертву.

Завдяки камері спостереження поліція визначила підозрюваного. Близько 20:30 його транспортний засіб помітили за 240 км від міста. Після погоні підозрюваного схопили.

Ним є 21-річний Роберт Аарон Лонг з Вудстока. Поліція вважає, що він скоїв всі три напади. Проте що саме підштовхнуло його до атак, поки невідомо.

Підозрюваний 21-річний Роберт Аарон Лонг

Через те, що чотири жертви виявились жінками азійського походження, правоохоронці не виключають, що причиною нападів могла бути ненависть на ґрунті національності.

За рік пандемії коронавірусу в світі в різних країнах азіати неодноразово піддавались нападам. Це пов’язано з теорією, що саме азіати поширили вірус СOVID-19 світом.

«Вбивства в Атланті кількох азійських жінок, що проживали в США, є невимовною трагедією. В першу чергу, для сімей жертв. Але також для азійсько-американської спільноти, яка переживає расистських нападів вже протягом року», — йдеться в заяві правозахисної організації Stop AAPI Hate.

Після подій в Атланті по всій країні посилили заходи безпеки у великих азійських громадах.

Редакція російського опозиційного видання заявила про хімічну атаку