В Австрії лікарі випадково ампутували пацієнту не ту ногу
Pixabay

Медики з лікарні в австрійському місті Фрайштадт мали ампутувати пацієнту ліву ногу. Однак перед самою операцією випадково поставили позначку на правій та видалили її.

Про це повідомляє Heute.

82-річному пацієнту необхідно було ампутувати ліву ногу від середини стегна, оскільки вона була уражена через попередні захворювання.

Перед процедурою чоловіка попросили підтвердити, чи все правильно. Проте його артикуляція була дуже обмеженою, розповідають співробітники лікарні. Через свою хворобу він навіть не одразу помітив помилку лікарів.

Медики зрозуміли, що видалили не ту ногу після першої перев'язки.

«Ми глибоко вражені тим, що попри стандарти якості, 82-річному чоловікові... була ампутована не та нога», — зазначили у лікарні.

У медзакладі вважають, що помилки припустилися за кілька годин до операції, коли пацієнту спеціальною позначкою відмітили праву ногу як ту, що треба видалити.

Медика, який керував операцією, відсторонили від виконання обов'язків за власним бажанням. Лікарня публічно вибачилася перед пацієнтом. Керівництво медзакладу подало скаргу до прокуратури.

Чоловіку повідомили про помилку у присутності двох доньок. Після ампутації не тієї ноги йому все ще потрібно було видалити уражену ліву ногу.

Нотатки дільничного лікаря