В Берліні заборонили використовувати прапори та символіку України на заходах 8-9 травня

Разом з символами рф та «ЛДНР» влада федеральної землі Берлін вирішила заборонити використовувати українську символіку під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на документ німецької поліції.

Під заборону, зокрема, потрапили українські прапори та інша символув країни. Крім того, не можна «грати та співати російські/українські марші або військові пісні».

Також в Берліні не можна використовувати російський прапор та прапор невизнаних «ЛДНР», символи V Z, георгіївські стрічки та інші символи, що підтримують вторгнення росії.

Видання зазначає, що українські активісти хотіли провести місті мирну акцію та згадати жертв Другої світової війни. Раніше вони отримали схвальну відповідь, але 6 травня поліцейські надіслали їм документ про заборону символіки України.

«До міської влади Берліна було подано заявки на проведення близько 50 демонстрацій та заходів 8-9 травня, через що влада визначила низку обмежень у 15 районах, ймовірно, побоюючись виникнення конфліктних ситуацій», — пише видання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Херсонщині окупанти утримують та катують у «підвалах» близько 500 людей