В білорусі помітили російські вагони з зерном

Через територію білорусі прямують російські вагони з зерном. Вони можуть перевозити його до білоруських зерносховищ, так і в російський Калінінград.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Зазначають, що вперше вагони рф із зерном були помічені ще 23 травня у Гомелі, згодом їх почали помічати досить часто на залізничній станції «Гомель-пасажирський».

Потім 20 вагонів з написом «зерно», які прямували повз залізничну станцію «Озерище», помітили 9 червня. Щонайменше один з вагонів належав російській компанії хоперів-зерновозів «Співдружність Балттранс».

3 липня через Гомельську область рухався ешелон з вагонами-зерновозами та товарними вагонами з маркуванням російської залізниці.

Також 9 липня на стоянці на залізничній станції «Орша-Центральна» знову зафіксовано російські вагони із зерном. Там також був напис «зерно», а й приписка «Калінінград».

«Точно сказати звідки, куди і з якою метою перевозилося зерно — поки що неможливо. Швидше за все, частина з описаних ешелонів справді їхала до Калінінграда через Білорусь, але все ще не можна виключити, що могло бути і перевезення краденого українського зерна на білоруські зерносховища», — йдеться в повідомленні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рф систематично вивозить крадене українське зерно в Туреччину — Схеми