В Чорному морі тривають навчання НАТО за участі 25 кораблів та 5 літаків (фото)

У болгарській акваторії Чорного моря тривають щорічні військові навчання «Бриз» за участю 11 країн НАТО. Про це повідомляє пресслужба ВМС Болгарії.

Це перші масштабні навчання сил НАТО у Чорному морі з початку російського вторгнення. Вони розпочалися 14 липня і триватимуть до 25 липня.

Цього року в них беруть участь 24 бойові та допоміжні кораблі та катери, 5 літаків, 4 вертольоти та 1390 військовослужбовців військово-морських сил Болгарії, Албанії, Бельгії, Греції, Італії, Латвії, Польщі, Румунії, США, Туреччини, Франції, а також від Командування ВМС НАТО.

навчання бриз 2022 болгарія

Під час маневрів відпрацьовують виконання різних завдань на морі. Наприклад, 19 липня проходили протичовнові навчання за участі літаків французької та американської морської патрульної авіації, відпрацьовувалось розмінування та відбиття повітряної атаки.

морські навчання бриз 2022

морські навчання бриз 2022 водолази

21 липня головним завданням було супроводження судна із цінним вантажем та забезпечення його безпеки.

навчання бриз болгарія

22 липня запланований VIP-день навчань. Міністр оборони Драгомір Заков та інші високопставлені гості будуть спостерігати за їх ходом з борту фрегату «Верни» ВМС Болгарії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина має перейти до прямих поставок важких озброєнь Україні — голова комітету Бундестагу