В енергосистемі України суттєвий дефіцит — «Укренерго»

Станом на 11:00 7 грудня фахівці продовжують відновлювати енергосистему після масованої ракетної атаки росіян.

Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

На атомних станціях завантажують блоки до планових показників. Після обстрілів їх  вимикали через пошкодження електромереж.

Зберігається складна ситуація на сході країни — вчора, 6 грудня, окупанти повторно обстріляли одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури. температура в регіонах в той час знизилась позначки -17С. Аварійно-ремонті роботи тривають цілодобово.

Також фахівці працюють ліквідацією наслідків атаки в Київській та Одеській областях. Там налагоджують електропостачання за резервними схемами.

В «Укренерго» зазначають, що в енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит. Через це у всіх областях є ліміти на споживання електроенергії. У деяких регіонах їх вже перевищили, тому там тривають аварійні відключення.

В компанії радять, для отримання точної інформації по окремому регіону стежити за повідомленнями операторів системи розподілу (обленерго). Перелік обленерго можна знайти за посиланням.

«Це вимушений крок, застосований для збереження балансу в енергосистемі. Залежно від того, як буде відновлюватись виробництво електроенергії, ліміти на її споживання теж будуть змінюватись», — додають в «Укренерго».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НБУ вимагає, щоб 35% відділень банків працювали в умовах тривалих відключень