В ЄС оцінили можливі втрати України у війні серед військових та цивільних (оновлено)

Втрати України на війні з росією склали 100 тис. військовими та 20 тис. цивільними.

Про це під час відеозвернення повідомила Урсули фон дер Ляєн, глава Єврокомісії.

Зазначимо, що вона не назвала конкретні джерела, звідки взяла такі цифри.

«Вторгнення Росії в Україну принесло смерть, спустошення і невимовне страждання. Ми всі пам'ятаємо жахіття в Бучі. За оцінками, на сьогодні загинуло понад 20 000 мирних жителів і понад 100 000 українських військових», — сказала президент Єврокомісії.

Можна припускати, що під втратами українських військових вона мала на увазі й загиблих, і поранених.

Втім, в цьому плані варто зважати на коментарі Генштабу ЗСУ чи Міноборони. Тож варто почекати на офіційні коментарі українського військового керівництва.

Оновлення від 12:55

На сторінці Урсули фон дер Ляйєн у Twitter видалили відео, де вона говорить про 100 тис. втрачених військових з боку України та 20 тис. вбитих цівільних.

У новому відео ця фраза відсутня.

Зазначимо, що Сергій Никифоров, спікер президента України, заявив «Супільному», що інформація про втрати є «чутливою», тому озвучувати її може головнокомандувач, міністр оборони та президент.

Нагадаємо, у серпні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляв, що з початку повномасштабної війни росії загинули майже 9 тис. українських військовослужбовців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропопустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 30 листопада