В Естонії заборонили сервіс «Яндекс.Таксі»

В Естонії заборонили роботу сервісу «Яндекс.Таксі». Основною причиною такого рішення стала передача даних користувачів сервісу на сервери в росії. Згідно з російськими законами, будь-яка компанія, яка працює на інтернет-ринку країни та надає послуги кінцевим користувачам, повинна використовувати спеціальні інструменти СОРМ, через які російські спецслужби можуть отримувати доступ до цих даних. Країна заборонила компанії-власнику сервісу Yandex N.V. вести будь-яку діяльність на території Естонії. Її додатки повинні бути заблоковані в магазинах мобільних застосунків, а естонські провайдери мають заблокувати доступ до всіх сайтів «Яндексу».

Одночасно з цим прем’єр-міністр Естонії запропонувала заборонити сервіси «Яндексу» на території всього Євросоюзу. За тиждень до цього таке ж рішення було прийнято в Латвії — автотранспортна дирекція Латвії анулювала реєстрацію сервісу «Яндекс.Таксі» з тієї ж причини — обмін даними з російськими серверами.

Раніше Chas News розповідав, що експерти з безпеки виявили, що багато мобільних додатків надсилають дані на сервери російського «Яндекса».

Після складу боєприпасів у російському Бєлгороді горить нафтобаза (відео)
Через втрати у війні росія перекидає в Україну частину своїх сил з окупованих територій Грузії — британська розвідка