В Грузії суд у справі Саакашвілі відклали до 23 грудня

Суд у справі колишнього президента Грузії і голови виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеїла Саакашвілі відклали до 23 грудня на тлі сутичок біля будівлі суду в Тбілісі між поліцією і прихильниками експрезидента.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Весь світ вражений тим, що я звертаюся до вас через цю скляну стіну замість того, щоб вільно пересуватися по створеній мною країні. Всі знають, що я не повинен сидіти у в'язниці, тому що всі звинувачення проти мене сфабриковані і політично мотивовані», — сказав Саакашвілі.

Саакашвілі перейшов на англійську мову, сказавши, що звертається до «міжнародних партнерів Грузії», і заявив, що його катували, били, принижували і «нелюдськи чинили».

Раніше Мін'юст Грузії неодноразово відмовляв Саакашвілі в присутності в залі суду через заходи безпеки і ризик погіршення стану здоров'я.

Йому пропонували брати участь у процесі дистанційно або проводити судові засідання у в'язниці, проте політик відмовився.

Процес йде в Тбіліському міському суді.

Попереднє засідання пройшло 11 жовтня без Саакашвілі. Тоді його не доставили до суду через, як пояснили в пенітенціарній системі,  заходи безпеки і стан здоров'я голодуючого тоді політика.

Кавказький бранець. Навіщо Саакашвілі полетів до Грузії?