У Херсоні СБУ затримала медсестру, яка «зливала» ФСБ дані про українських військових (фото)
СБУ

Служба безпеки в Херсоні затримала медсестру. Вона працювала на ФСБ і «зливала» ворогу персональні дані українських захисників.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними правоохоронців, зловмисницею виявилась медсестра однієї з місцевих лікарень, яка під час окупації обласного центру була завербована кадровим співробітником ФСБ.

Після звільнення Херсона жінка залишилась у місті і продовжила працювати у медзакладі для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Зокрема, вона збирала для рф дані українських захисників, які проходили лікування в медзакладі.

Також медсестра шпигувала за місцями базування Сил оборони, які дислокуються на території обласного центру.

«Крім того, російська агентка фіксувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів Херсона і передавала відповідні «звіти» до ФСБ через месенджер. Розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних вогневих ударів по місту», — дізналися правоохоронці.

Як встановили слідчі, у поле зору російської спецслужби жінка потрапила через публічну підтримку загарбників у Телеграм.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вона перебуває під вартою. Розслідування триває.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала шістьох людей, які «засвітили» роботу ППО в Києві